Γιατί πρέπει να αρχίσεις να χρησιμοποιείς την “Ειδική Επικόλληση” στο Microsoft Excel

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Το πρόβλημα με την ” Επικόλληση ” στο Microsoft Excel

Όταν χρησιμοποιούμε τη λειτουργία ” Αντιγραφή “ και ” Επικόλληση” στο Microsoft Excel το πρόγραμμα αυτόματα θα επικολλήσει οτιδήποτε σχετίζεται με το κελί που έχουμε αντιγράψει, συμπεριλαμβανομένων της μορφοποίησης, της συνάρτησης που έχει χρησιμοποιηθεί κ.ο.κ.

Πώς μπορούμε να επικολλήσουμε συγκεκριμένα μέρη / χαρακτηριστικά του κελιού

Το Microsoft Excel έχει μία χρήσιμη λειτουργία , την ” Ειδική Επικόλληση “ που μας επιτρέπει να επικολλήσουμε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ενός κελιού με λίγες μόνο κινήσεις / κλικ.

Που μπορούμε να βρούμε τη λειτουργία ” Ειδική Επικόλληση ” στο Microsoft Excel

Η λειτουργία ” Ειδική Επικόλληση “ βρίσκεται στο αριστερό μέρος της κορδέλας ( ribbon ) του Microsoft Excel κάτω από το μενού ” Κεντρική “.

Η αναδυόμενη λίστα ( drop-down list ) που βρίσκεται κάτω από το κουμπί ” Επικόλληση “ θα εμφανιστεί μόνο όταν έχουμε χρησιμοποιήσει τη λειτουργία ” Αποκοπή “ ή ” Αντιγραφή “ αλλά η επιλογή ” Ειδική επικόλληση “ θα εμφανιστεί μόνο όταν έχουμε χρησιμοποιήσει τη λειτουργία ” Αντιγραφή “.

Κλικάροντας την επιλογή ” Ειδική επικόλληση “ θα εμφανιστεί το ακόλουθο παράθυρο διαλόγου, το οποίο μας δίνει όλους τους δυνατούς τρόπους επικόλλησης των δεδομένων μας:

Η συντόμευση πληκτρολογίου της λειτουργίας ” Ειδική Επικόλληση ” στο Microsoft Excel

Η συντόμευση πληκτρολογίου με την οποία μπορούμε να εμφανίσουμε το προαναφερθέν παράθυρο διαλόγου της λειτουργίας ” Ειδική Επικόλληση “ είναι η Ctrl + Alt + V ( δηλαδή πατάμε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Ctrl , Alt , V ).

Οι συνηθισμένες χρήσεις της λειτουργίας ” Ειδική Επικόλληση ” στο Microsoft Excel

Συνήθως οι χρήστες του Microsoft Excel χρησιμοποιούν τις τρεις ακόλουθες επιλογές στο παράθυρο διαλόγου της λειτουργίας ” Ειδική Επικόλληση “:

  1. Μορφές
  2. Τιμές
  3. Τύποι

Η επιλογή ειδικής επικόλλησης ” Σχόλια και σημειώσεις”

Με την επιλογή ειδικής επικόλλησης ” Σχόλια και σημειώσεις ” μπορούμε να επικολλήσουμε μόνο τα σχόλια ή σημειώσεις που σχετίζονται με το κελί που έχουμε αντιγράψει. Συγκεκριμένα, αφού έχω αντιγράψει το κελί που περιέχει το σχόλιο ή σημείωση κάνω δεξί κλικ στο κελί που θέλω να επικολλήσω το σχόλιο ή σημείωση , μετά κλικάρω το ” Ειδική Επικόλληση “ και μετά πάλι δεξιά το ” Ειδική Επικόλληση “.

Στη συνέχεια, κλικάρω την επιλογή ” Σχόλια και σημειώσεις “ και μετά το κουμπί “ΟΚ”.

Το σχόλιο ή σημείωση έχει επικολληθεί στο κελί.

Η λειτουργία ειδικής επικόλλησης ” Επικύρωση “

Εάν χρησιμοποιούμε αναδυόμενες λίστες στα δεδομένα μας στο Microsoft Excel ή οποιαδήποτε άλλη επιλογή ” Επικύρωση “, με αυτήν τη λειτουργία μπορούμε να εφαρμόσουμε τους ίδιους περιορισμούς σε άλλα κελιά χωρίς να επικολλήσουμε τα δεδομένα ή τη μορφοποίηση.

Π.χ. έχω μία λίστα με τα ονόματα των υπαλλήλων μου στο φύλλο ” ΛΙΣΤΕΣ “.

Στο φύλλο ” ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ” έχω εφαρμόσει τη λίστα αυτή στο κελί Α1 και έχω επιλέξει την επιλογή ” ΟΝΟΜΑ 2 “.

Θέλω να αντιγράψω τη λίστα δεδομένων / επικύρωση στα κελιά Α2,Α3, Α4, Α5 χωρίς τα δεδομένα του κελιού Α1. Αντιγράφω το κελί Α1 και επιλέγοντας τα κελιά Α2,Α3,Α4,Α5 κάνω δεξί κλικ πάνω τους κλικάρω την επιλογή Ειδική Επικόλληση , πάλι δεξιά την ” Ειδική Επικόλληση “ και τώρα στο παράθυρο διαλόγου της Ειδικής Επικόλλησης κλικάρω την επιλογή ” Επικύρωση “ και μετά το κουμπί “ΟΚ“.

Έχω αντιγράψει τη λίστα μου στα αντίστοιχα κελιά.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.