Πώς υπολογίζουμε στο Microsoft Excel τον αριθμό τον αριθμό των Σαβ-κων μεταξύ δύο ημερομηνιών – Συνάρτηση NETWORKDAYS

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη συνάρτηση NETWORKDAYS για να υπολογίσουμε τον αριθμό των σαββατοκύριακων που μεσολαβούν μεταξύ δύο ημερομηνιών. Υποθέτουμε ότι τα ρεπό μας είναι Σάββατο και Κυριακή.

Τα δεδομένα μας είναι τα ακόλουθα ( θυμηθείτε τη σωστή μορφοποίηση των στηλών ως ημερομηνίες και αριθμοί αντίστοιχα ). Στη στήλη Ε έχουμε τον αριθμό των ρεπό ( Σαβ-κων ) στην οποία θα κάνουμε τους υπολογισμούς μας.

Στο κελί E2 πληκτρολογούμε =DAYS κλικάρουμε τη συνάρτηση μετά κλικάρουμε το κελί C2 μετά πληκτρολογούμε ; μετά κλικάρουμε το κελί B2 μετά κλείνουμε την παρένθεση με το ) μετά πληκτρολογούμε +1 μετά πληκτρολογούμε -NETWORKDAYS κλικάρουμε τη συνάρτηση μετά κλικάρουμε το κελί B2 μετά πληκτρολογούμε ; μετά κλικάρουμε το κελί C2 κλείνουμε τη παρένθεση με το ) και στη συνέχεια πατάμε ENTER.

Μέσω της γρήγορης συμπλήρωσης ( Flash Fill ) αντιγράφουμε τη συνάρτηση και στα υπόλοιπα κελιά της στήλης Ε.

Πρώτα βρήκαμε το σύνολο των μερών που μεσολαβούν μεταξύ των δύο ημερομηνιών μέσω της συνάρτησης DAYS ( to +1 χρειάζεται για να υπολογίσει η συγκεκριμένη συνάρτηση και την ημερομηνία λήξης ) και αφαιρέσαμε τις εργάσιμες ημέρες μέσω της συνάρτησης NETWORKDAYS.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.