Πώς ενώνουμε το Επίθετο και το Όνομα σε μία στήλη – H μέθοδος AMBERSAND ( &) στο Microsoft Excel

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Όταν δουλεύουμε με αρχεία Excel που περιέχουν Επίθετο και Όνομα , το να διατηρούμε ξεχωριστές στήλες για το Επίθετο και το Όνομα είναι συχνά χρήσιμο για λόγους ταξινόμησης και φιλτραρίσματος των δεδομένων μας.

Όταν όμως χρειαστεί να δημιουργήσουμε μία στήλη η οποία να έχει το Επίθετο και το Όνομα, το ερώτημα είναι πώς θα το κάνουμε αυτό με μη χειροκίνητο τρόπο.

Η ΜΕΘΟΔΟΣ AMBERSAND ( &)

Υποθέτουμε ότι έχουμε τα ακόλουθα δεδομένα στο αρχείο Excel μας:

Στη στήλη Α έχουμε το Επίθετο και στη στήλη Β το Όνομα. Στη στήλη C θέλουμε με αυτοματοποιημένο τρόπο να εμφανίζονται το Επίθετο και το Όνομα στην ίδια στήλη.

Ακολουθούμε τα βήματα που περιγράφονται παρακάτω:

  • Πρώτα κλικάρουμε στο κελί C2 και πληκτρολογούμε το “=”
  • Επιλέγουμε το κελί A2 ( εφόσον θέλουμε το επίθετο να εμφανίζεται πρώτα )
  • Πληκτρολογούμε το &
  • Στη συνέχεια επιλέγουμε το κελί Β2 ( που περιέχει το όνομα )
  • Πατάμε Enter

Παρατηρούμε ότι δεν υπάρχει κενό μεταξύ επιθέτου και ονόματος. Πάμε λοιπόν πίσω να επεξεργαστούμε το κελί C2 και πληκτρολογούμε μετά το επίθετο &” ” ( προσοχή χρειαζόμαστε κενό μεταξύ των εισαγωγικών ). Πατάμε Enter και με το fill handle ( σταυρουδάκι κάτω δεξιά στο κελί ) αντιγράφουμε τη συνάρτηση και στα υπόλοιπα κελιά.

Δείτε το screenshot με τη συνάρτηση

H επόμενη εύλογη ερώτηση θα ήταν πώς μπορώ να κρατήσω τη στήλη C και να σβήσω τις στήλες Α και B κρατώντας μόνο τα δεδομένα της στήλης C.

Επιλέγουμε τα δεδομένα της στήλης C κάνουμε copy ( αντιγραφή ) και τα επικολλούμε ως “τιμές” στην ίδια στήλη! Δεξί κλικ και μετά “Επιλογές επικόλλησης”-¨Τιμές”. Τώρα μπορούμε να διαγράψουμε χωρίς κανένα πρόβλημα τις στήλες Α και B.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.